НАПРАВИ СИ САМ: камион от сладоледени клечки

Тези изключително симпатични декорации във формата на превозни средства, ръчно направени от клечки за сладолед, са лесни за изработка и в същото време не изискват особено скъпи ресурси. Служат за прекрасна украса и на рамките на семейните празнични снимки.

А ето и описание на простичките стъпки за направата на тези великолепни декорации.

Необходими материали:

  • Оцветени в различни цветове клечки от сладолед, които може да започнете да събирате отрано
  • Лепило
  • Пистолет за лепило
  • Остри ножици
  • Канелени пръчици
  • Цветен целофан или снимка за прозорче
  • Зелени пръчици за почистване на канали
  • Черни копчета
  • Канап

Кола

Стъпка 1 – изработване на долната част на колата

За тази стъпка може да използвате обикновено лепило, каквото децата ползват в училище, или пистолет за топло лепене. Трябва да залепите по едно малко черно пластмасово копче в единия край на две сладоледени клечки. За предпочитане е цветът на клечките да е червен, тъй като така ще запазите коледната атмосфера. На снимките може да видите как трябва да са позиционирани клечките една спрямо друга. След това залепете други две клечки хоризонтално над копчетата, като внимавате да не нарушите ъгъла.

Стъпка 2 – изработване на покрива на купето

С помощта на линия и молив маркирайте двете вертикални клечки и ги отрежете правилно и право, така че да оформят хоризонтална линия една с друга. За покрив на колата използвайте един от отрязъците от клечки. Последвайте указанията в снимката по-долу.

Стъпка 3 – изработване на прозореца на колата

Изрежете парче целофан във формата на прозорец на кола и го залепете от задната част на украшението. Страхотна идея е вместо хартия да използвате снимка на цялото семейство.

Стъпка 4 – изработване на малка елхичка

Разчупете една от канелените пръчици на две, а после вземете една от зелените пръчици за почистване на канали и започнете да я навивате на спирала от единия край. С всяко следващо завъртане надолу, спиралата трябва да става по-дебела, докато стигнете до края на клечката. Важно е там да завъртите телчето, за да може елхата да запази формата си. Накрая с въртеливо движение напъхайте канелената пръчица в основата на дръвчето.

Стъпка 5 – прикрепете дървото и направете канапена дръжка

Използвайте пистолет за топло лепене, за да прикрепите импровизираното коледно дръвче към покрива на колата. После завържете краищата на едно късо парче канап така, че да се получи примка и залепете възела от задната част на украшението, за да го използвате като висулка.

Камион

Стъпка 1 – изработване на долната част на камиона

Може да използвате обикновено лепило или пистолет за топло лепене. Трябва да залепите по едно малко черно пластмасово копче на две сладоледени клечки. На снимките може да видите как трябва да са позиционирани клечките една спрямо друга. След това залепете други две клечки хоризонтално над копчетата, като внимавате да не нарушите ъгъла. Единствената разлика с колата е това, че трябва да приближите вертикалните клечки, за да се обособи ремарке.

Стъпка 2 – изработване на горната част на камиона

С помощта на линия и молив маркирайте двете вертикални клечки и ги отрежете правилно и право, така че да оформят хоризонтална линия една с друга. За покрив на камиона използвайте един от отрязъците от клечки. Изрежете малка част от другия остатък от клечките и го залепете в края на камиона. Последвайте указанията в снимката по-долу.

Стъпка 3 – изработване на прозорец

Изрежете парченце целофан във формата на прозорец и го залепете от задната част на украшението.

Може да използвате и снимка на цялото семейство.

Стъпка 4 – изработване на малка елхичка

Разчупете една от канелените пръчици на две, а после вземете една от зелените пръчици за почистване на канали и започнете да я навивате на спирала от единия край. С всяло следващо завъртане надолу, спиралата трябва да става по-дебела, докато стигнете до края на клечката. Важно е там да завъртите телчето, за да може елхата да запази формата си. Накрая с въртеливо движение напъхайте канелата в основата на дръвчето.

Стъпка 5 – прикрепете дървото и направете дръжка

С помощта на пистолета за топло лепене сложете малко лепило в основата на канелената пръчица и залепете дръвчето за задната част на украшението. Лепило се поставя само отдолу на елхата, а зелената част изглежда сякаш виси от каросерията на камиона.

Направете примка от канап и залепете възела за задната част на украшението.

 

Източник: funlovingfamilies.com

00:03 | 01.11.2019