9 идеи за ръчно направен коледен подарък

Размяната на подаръци е първата мисъл, която идва в ума ни, когато си помислим за Коледа. В същото време обаче невинаги намирането на подходящия подарък за любимите ни хора е лесна задача. Тук може да намерите няколко вдъхновяващи идеи за ръчно изработен коледен подарък. Весела Коледа и ползтворна работа!

1. Чаша с уникална окраска

Сложете няколко капки различен цвят лак за нокти в съд с вода и въртейки едноцветна порцеланова чаша, направете невероятни и непредсказуеми шарки и багри върху нея. В студените зимни дни около Коледа, получателят на подаръка ще може редовно да се възползва от него, а същевременно ще бъде горд собственик на уникална чаша, каквато никой друг на света не притежава.

 2. Дървото на парите

Украсете една евтина и обикновена изкуствена елха с пари или в краен случай - лотарийни билети. Това може да бъде симпатичен и нетрадиционен начин да подарите пари на децата си.

3. Шоколадов ананас

Традиционно по Коледа във всеки дом има изобилие от плодове, но какво ще кажете за един по-нетрадиционен плод, който изглежда като ананас, но предлага божествено сладък шоколадов вкус? Необходими са ви шоколадови бонбони в златиста опаковка, които трябва да залепите около основата на бутилка вино, след като залепите хартия за стъклото. Около гърлото прикрепете зелени листа. За да добавите нотка красота, завържете цветна панделка. Този подарък със сигурност ще направи фурор!

4. Коледни свещи с украса

Магичните ръчно направени свещи допълват уютната коледна атмосфера вкъщи. Необходими са ви обикновени буркани в различен размер и малки свещи. Ръчно трябва да изрежете хартиени шаблони с коледни дръвчета, къщички и всякакви подобни елементи, които въображението ви роди. Възможно е да заложите на различни цветове на хартията и така оттенъкът от огъня в буркана ще бъде различен. Залепете шаблона от външната страна на буркана, за да избегнете неочаквани инциденти, сложете свещ вътре и използвайте спрей с изкуствен сняг за допълнителна украса. Изработването на този подарък позволява много творчество, така че отпуснете въображението си.

5. Любов за всеки ден

Този ръчно изработен подарък определено изисква повече време и усилие, но се нарежда сред най-впечатляващите. Напишете 365 разноцветни бележки с кратки послания за любимия човек и ги сложете в един буркан. Препоръчително е да направите легенда със значението на цвета на бележките и основните идеи, които всеки цвят носи. Залепете легендата върху буркана и не забравяйте да включите инструкции за употреба, както и правила. Така получателят на този подарък ще може всеки ден през новата година да започва деня си с усещане за обич и топлина, вложени от вас в посланията.

6. Балон с изненада

Намерете картонена кутия или кашон, който може да украсите с различни декорации и панделки. Надуйте определено количество балони, като предварително сложите във всеки един изненада – бонбон, бисквитка, банкнота, бижу или друг малък предмет, който получателят на подаръка би харесал. Сложете надутите балони в кутията и напишете инструкции за употреба в зависимост от броя на балончетата.Такъв подарък може да спаси положението, когато спешно ти трябват пари в брой.

7. Шоколадова шейна

Ако искате да зарадвате децата си с оригинален и в същото време сладък подарък, опитайте да изработите шейна от лакомства. За нея ще са ви необходими различни сладки изкушения, които може да намерите във всеки магазин. В основата сложете вафла или шоколад, а нагоре изграждайте формата на шейна с по-малки сладории в разноцветни опаковки, които залепвате към основата. Не забравяйте и захарните бастунчета, които допълват цялостната форма. Разбира се, завържете и една пъстра панделка за разкош. Ако изработвате подарък за дете, можете спокойно да добавите и други коледни фигурки като украса.

8. Малки зеблени чувалчета, пълни с лакомства

Подберете любимите бонбони и бисквитки на вашите деца, изрежете малки торбички от зебло и ги напълнете с лакомствата. Декорациите на торбичките зависят от вашия вкус, но може да включите малки шишарки, борови клонки и пъстроцветни панделки. Освен че е вкусен, този подарък се вписва прекрасно в украсата на дома.

9. Персонализирано видео от Дядо Коледа

Е, не е "ръчно направено", но използваме възможността да Ви напомним, че видеата, които предлагаме, са прекрасен начин да зарадвате малки и големи в празничната нощ :). Не се колебайте и персонализайте видео за някой Ваш близък още сега от ТУК.

Източник: homedesigninspired.com

16:21 | 27.08.2019